Scouting Maassluis logo

Zeer geslaagd groepsweekend!

We kunnen met zijn allen terug kijken op een heel gezellig en zeer geslaagd groepsweekend.

Het begon al op vrijdag avond. Terwijl de bevers, welpen en dolfijnen hun matjes in de zaal uitrolden waren de scouts hun tenten op het veld aan het opzetten. Nadat dit gebeurd was hebben we met zijn allen geopend en zijn we vervolgens vertrokken naar de parkeerplaats van het industrie terrein. Hier stond een levend mens erger je niet spel klaar. In 6 gemengde groepjes hebben het spel gespeeld door te dobbelen en af en toe was het tijd voor een minigame. Een kort spelletje om extra punten mee te verdienen. Groepje roze, onder leiding van explorer Jilles ging er met de overwinning van door. Toen we terug kwamen bij de Scouthoeve stond er al een lekker kampvuur aan en was het even later alweer tijd voor de bevers om de slaapzak op te zoeken. Voor de rest van de stond er nog een dropping te wachten. De groepjes werden met auto’s afgezet bij de Oranjeplassen in Maassluis west en liepen een spannende tocht langs de waterweg terug naar de Scouthoeve. Eenmaal terug was het tijd om naar bed te gaan.

De volgende dag ging om 8 uur de wekker en heeft iedereen zijn slaapspullen ingepakt. Na het ontbijt zijn we met zijn allen naar de binnenstad vertrokken want daar stond veel familie klaar om deel te nemen aan het zaterdag programma. Er werden verschillende groepen gevormd en met iemand van de leiding als team captain was het de bedoeling om met je groepje zo veel mogelijk bekende plekken in Maassluis van de lijst af te gaan om daar met heel je groep een foto te maken. Al deze foto’s werden door gestuurd naar de centrale post waar de punten werden geteld. Rond het middag uur stond er voor iedereen nog een lekker kopje soep klaar met een broodje knakworst.

Om 3 uur was het spel afgelopen waarna iedereen naar de scouthoeve is vertrokken voor de uitslag en een lekker ijsje. Om af te sluiten hebben we met zijn allen nog een super toffe groepsfoto gemaakt vanuit de lucht. Klik hier om alle foto’s van het groepsweekend te bekijken.
Check ook het filmpje met de hoogtepunten van het weekend!
Award 2013

Kinderen & veiligheid

Wij vinden veiligheid belangrijk. Werken met kinderen betekent een stap zetten om misbruik tegen te gaan. Al onze leiding heeft een goedgekeurde (VOG) verklaring omtrent gedrag voordat zij lid mogen worden bij onze scoutinggroep.

Award 2011

Scouting Academy

Als vrijwilliger bij Scouting leer je veel. En bij scouting Academy kan je zelf modules volgen die handig zijn in je persoonlijke én zakelijke leven. Zo werken we aan een veilige en goede basis voor elke vrijwilliger.

Meer weten over ons vrijwilligersbeleid?

Scouting Maassluis Karel Doormangroep