Roei-, zeil- en wrikwedstrijden

Daar klinkt je zeilnummer door de megafoon, aantreden voor de volgende wedstrijd. Snel naar de tuigsteiger samen met alle andere vletten uit jouw serie. Nog even de bemanningscontrole, sleeplijnen vast en daar gaan we. Het haventje uit richting het wedstrijdveld. Vlak voor de startlijn krijg je het sein om los te gooien en daarna gelijk indraaien. Allemaal op 1 lijn, de ene vlet een stukje vooruit, de ander achteruit. En dan vol spanning afwachten totdat het startsignaal klinkt…

BAM! Dat was hem gelijk! De riemen spatten het water op en er klinkt geschreeuw gevoed door adrenaline. De toeschouwers langs de finish barsten ook los in luide aanmoedigingen. Je spieren beginnen te verzuren, snakkend naar adem en het zweet over je voorhoofd, nog een paar meter en dan is het over. De laatste paar halen op pure wilskracht en dan is daar eindelijk het signaal dat je over de finish ben. Helaas geen winst maar wel een voldaan gevoel. Terug de haven in en uitrusten, want over een uur moeten we weer.   De waterscouts zijn sinds tijden weer aanwezig geweest bij de roei-, zeil-, en wrikwedstrijden van onze waterscouts regio, admiraliteit 14. Ruim 50 vletten van 12 verschillende groepen lagen in het haventje van zeeverkennerscentrum de visserij, dus het was er behoorlijk druk. Veel nieuwe ervaringen, voor zowel de scouts als de leiding, want zelfs ver voor de tijd dat de leiding een waterscout was is de KD voor het laatst op die wedstrijden geweest. We gingen er helaas niet met de winst vandoor, maar we weten wel wat ons te doen staat voor de volgende keer. Wie weet kunnen we dan wel voor het klassement meedoen. Het komende jaar dus lekker oefenen met zeilen, roeien en wrikken en dan kunnen we over een jaar weer ons niveau meten met de rest van de admiraliteit.