Explorers op Winterweekend Ernzen 2017

Moeten we de tenten in de sneeuw opzetten?!
Daar sta je dan, 4 uur rijden van huis, in Ernzen, Duitsland. Er bleek inderdaad een laag sneeuw van een goeie 5 centimeter te liggen, maar gelukkig waren de toiletten verwarmd! Al snel stonden de tenten, en werd er hout verzameld voor het vuur. Gelukkig staat hier een mooie overdekte stookhut, waar als je je best doet het heerlijk warm kan worden! Na wat drankjes, de nodige zakken chips, en een uitleg over het programma van de volgende dag hadden de Hopjes nog een kleine mededeling..  Stel je nou eens voor… dat je de tenten voor niets hebt opgezet…. En je moet slapen in een hutje met een houtkachel erin..  De blije gezichten lieten duidelijk merken dat dat een mooi cadeautje was!

WW-Ernzen-2017-003

De volgende ochtend lekker opwarmen met koffie, thee en gebakken eitjes, want ja, de kachel bleef niet de hele nacht branden! Plannen werden gemaakt dit voor de volgende nacht een stuk beter te regelen! Rond 12-en vertrokken we door de besneeuwde velden en bossen richting de Sweinestalle, een groepje rotsen waar we lekker gingen klimmen en klauteren.

Op tijd weer terug naar het hutje, want dan kon de kachel alvast aangestoken worden, terwijl er een late lunch (Broodje Shoarma) bereid werd. Ondertussen ook de voorbereidingen voor de barbecue, en de enorme hoop hout welke voor kachel en vuur moest worden verzameld. Opvallend was ook dat de begeleiding heel de middag al druk was met de voorbereidingen van hun “Avondspel”..   Dit was echter heel iets anders als wat de Explorers verwacht hadden.  Want natuurlijk was er geen avondspel, maar was dit het moment waarop iedereen een echte Explorer-trui uitgereikt kreeg. Ieder voorzien van hun naam, en een uniek en persoonlijk logootje.

WW-Ernzen-2017-001

Toen snel naar de stookhut om het vuur aan te zetten, zodat we lekker burgers, worsten en speklappen konden grillen. Hierna de gitaar erbij, en lekker zingend de nacht in. S’ morgens weer lekker ontbeten, en alle spullen weer opgeruimd en ingepakt. Toen vertrokken richting de Teufelsslucht, een mooi rotsachtig gebied vlakbij Ernzen. Hier een lekkere ochtendwandeling gemaakt voordat we weer voor 4 uur de auto’s instapte op weg terug naar Maassluis. P.S. Meer foto’s in het  Fotoboek!