Vrijwilliger worden

Vrijwilligers, altijd welkom!

Zoals bij elke vereniging heeft ook onze Scoutinggroep tientallen vrijwilligers. Enthousiaste, voornamelijk jonge vrijwilligers zetten zich wekelijks in voor een uitdagend en vernieuwend programma voor onze (jeugd)leden. Maar ook voor niet wekelijkse hand en spandiensten kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken. Vrijwilliger zijn bij Scouting is altijd uitdagend, vernieuwend en leerzaam.
Bij Scouting Academy steek je er zelf wat van op. En wij hebben er ook wat aan!20130522-737 copy

Als vrijwilliger bij Scouting krijg je geen salaris maar natuurlijk vergoeden we al je onkosten. Ook is het mogelijk om diverse trainingen te volgen. Zo werken wij mee aan jouw ontwikkeling. Zodat jij een beter of veiliger programma voor onze jeugdleden kan verzorgen maar ook dat je er iets zelf aan hebt. Wij werken met certificaten die je vaak in het bedrijfsleven kan laten zien. Zo bouw je een voorsprong op voor jouw toekomst!

Werken met kinderen: VOG altijd verplicht voor iedere vrijwilliger.

Als vrijwilliger bij scouting werk je met andere vrijwilligers en met jeugdleden. Wij nemen de veiligheid van onze jeugdleden sirieus. Vrijwilliger worden zonder VOG (verklaring omtrent gedrag) is dan ook niet mogelijk. Wij vergoeden de kosten om de veiligheid van onze leden te garanderen.

Vrijwilliger worden; Wat heb jij eraan?

• Wij zijn op zoek naar jouw talent; waar jij goed in bent zoeken wij een leuke vacature bij in de tijd die jou uitkomt.
  • Onkostenvergoeding
  • Je mag je meeschrijven voor cursussen bij de Scouting Academy (en de kosten vergoeden wij)
  • Leuk contact met andere vrijwilligers en jeugdleden
  • Nieuwe mensen ontmoeten/ netwerken
  • Ervaring opdoen met organiseren en/of op andere vlakken.
  • Vrijheid om zelf iets te verzinnen of om juist aangestuurd te worden.
  • Professionele vrijwilligersbegeleiding.
  • Lid van Scouting Nederland; eigen ledenblad.
  • Het is een leuke vrije tijdsbesteding!

Wat vragen wij van jou?

• Enthousiasme en inzet
  • Toestemming voor het aanvragen van een VOG (verklaring omtrent gedrag)