Lid worden

Leuk dat je interesse hebt in Scouting. Hieronder vind je alle nuttige informatie over de meest veelzijdige vrije tijds besteding! Wil je lezen wat scouting precies is? Klik dan even hier: Over Scouting

De leeftijden & leeftijdsgroepen (speltakken)

Scouting staat voor uitdaging! We draaien in een aantal verschillende leeftijdsgroepen. Iedere leeftijdsgroep heeft een eigen ‘speltak’. Een speltak is de groep scouts waarmee leeftijdsgenoten elke keer weer hun avontuur aangaan. Hoe ouder je bent hoe meer verantwoording je meekrijgt. Zo maak je steeds weer een nieuwe stap in je ontwikkeling en kunnen we je elke week een uitdagend programma aanbieden. Hieronder staan de leeftijden en de tijden van de speltakken.

Leeftijd:      Speltak:      Tijden:
5 – 7 jaar (groep 2 t/m 3) Bevers Zaterdag, 10:00 tot 12:00uur.
7 – 11 jaar: (groep 4 t/m 7) Welpen Zaterdag, 10:00 tot 12:00uur.
7 – 11 jaar: (groep 4 t/m 7) Dolfijnen Zaterdag, 10.00 tot 12.00 uur.
11 – 15 jaar (groep 8, klas 1,2,3) Scouts Zaterdag, 13:00 tot 17:00 uur.
11 – 15 jaar (groep 8, klas 1,2,3) Waterscouts Zaterdag, 12:00 uur tot 17:00uur.
15 – 18 jaar Explorers Vrijdag, 19:30 tot +/- 22:00 uur.
18 jaar en ouder Stam Zondag, éénmaal in de +/- zes weken

Voor iedere leeftijd hebben we een eigen groep, maar als je tussen de 7 en 11 jaar bent kun je kiezen tussen de Dolfijnen en de Welpen. Op de speltakpagina’s kan je lezen wat er tijdens de opkomsten allemaal voor activiteiten gedaan worden. Ook van 11 tot 15 jaar is er een keuze! Hier is dat tussen de Scouts en de Waterscouts. Na je 16e jaar kun je naar de Explorers toe. Bij de explorers bepaal je zelf je programma en kun je dus met je speltak zelf de activiteiten verzinnen en organiseren die je leuk vind.

Hoe kan ik lid worden?

Het is bij onze speltakken altijd mogelijk om vrijblijvend een paar opkomsten te komen kijken. U kunt hierover contact opnemen met de leiding van de speltakken of mailen naar info@scoutingkd.nl. Na ongeveer drie keer te hebben meegedaan kun je kiezen of je wilt blijven. Als je lid wilt worden kun je jezelf inschrijven via ons online inschrijfformulier. KLIK HIER om naar het inschrijfformulier te gaan.

Contributie

Alle leden betalen contributie, deze moet ieder kwartaal betaald worden. De contributie wordt gedaan door middel van automatisch incasso. Het geld zal afgeschreven worden in de 3e maand van elk kwartaal rond de 25e. U betaald één kwartaal vooruit. Als u geen machtigingsformulier hebt ingeleverd en er dus voor gekozen heeft om het lidmaatschap niet via automatische incasso te betalen kunt u de contributie zelf overmaken. Wij rekenen dan wel per keer €2,50 extra aan administratie kosten. Wanneer u het geld zelf overmaakt ontvangt u gedurende het kwartaal een brief waarin met daarin de instructie voor de betaling. Wij verwachten wel dat dit bedrag op onze rekening staat voor de onderstaande incasso datums.

Incasso momenten

Kwartaal  Incasso datum
 Kwartaal 1  25* – Maart
 Kwartaal 2  25* – Juni
 Kwartaal 3  25* – September
 Kwartaal 4  25* – December
*De exacte datum wanneer de contributie wordt geind kan enkele dagen afwijken.

Kampen en andere speciale activiteiten

Kampen en andere activiteiten worden niet betaald door de contributie. Voor ieder kamp wordt ieder jaar van tevoren een bedrag vastgesteld wat het kamp zal gaan kosten. Het kan zijn dat er voor speciale activiteiten zoals weekendjes extra betaald moet worden. Dit krijgt u dan ruim vantevoren te horen.

De bedragen

In de tabel hieronder staan de bedragen vermeld die wij hanteren.

Speltak

Bedrag per 1-1-2017 p/kwartaal
 Bevers € 30,00
 Dolfijnen € 30,00
 Welpen € 30,00
 Landscouts € 30,00
 Waterscouts € 40,00
 Explorers € 30,00
 Stam € 65,00*
*De totale contributie wordt 1 keer per kalender jaar betaald

Wijziging van uw persoonlijke gegevens

Als u verhuist, een nieuw telefoonnummer of een ander mailadres krijgt moet de leiding daar ook van op de hoogte gebracht worden zodat wij op de juiste manier contact met u kunnen opnemen. U kunt deze wijzigingen per mail doorgeven aan de leiding van de speltak, maar u kunt ook zelf inloggen om uw eigen gegevens te bekijken en wijzigen. Scouting nederland bied een online administratie pakket aan waar wij gebruik van maken. Hier kunt u zelf op inloggen en zeer gemakkelijk uw eigen gegevens bekijken en wijzigen. De leiding wordt automatisch op de hoogte gesteld van de aanpassingen.

Uitschrijven

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je geen tijd meer hebt, gaat verhuizen of om een andere goede reden niet meer naar onze gezellige groep kunt komen. Op dat moment kun je het lidmaatschap opzeggen. Dit kan heel makkelijk in overleg met de leiding van de speltak. U kunt een e-mail sturen naar de leiding van de speltak met daarin de vraag om uw zoon/dochter uit te schrijven. De leiding zal zorgen dat het lidmaatschap van uw zoon/dochter wordt beëindigd. Daarna ontvangt u automatisch een mail via het scouting administratie pakket. Tevens zal de automatische incasso stoppen nadat het lopende kwartaal betaald is.

Zie:  Contactgegevens.
  • bevers_RGB